Campanie de vaccinare: Copiii care nu au fost vaccinati impotriva poliomielitei trebuie imunizati
Posted in StiriIn urma decretarii de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a starii de alerta la nivel international in privinta raspandirii virusului poliomielitic, in Romania va fi organizata o ampla campanie de vaccinare impotriva poliomielitei. In acest sens, medicii de familie vor face o evidenta la nivel national asupra copiiilor care nu au fost vaccinati impotriva poliomielitei.
Campanie de vaccinare impotriva poliomielitei timp de sase luni
In vederea imunizarii copiilor impotriva poliomielitei, va fi organizata la nivel national o ampla campanie de vaccinare.
Medicii de familie vor lua in evidenta atat copiii care nu au fost vaccinati impotriva poliomielitei cat si pe cei care nu au toate dozele de vaccin antipoliomielitic.
In cazul parintilor care au refuzat vaccinarea antipoliomielitica a copiilor, medicii de familie le vor explica riscurile la care isi expun copiii in lipsa vaccinarii.
Copiii trebuie sa fie vaccinati impotriva poliomielitei de patru ori, pana la varsta de 1 an si un rapel la varsta scolara de 7-8 ani.
Poliomielita se poate manifesta prin forme paralitice spinale sau encefalitice
Organizatia Mondiala a Sanatatii precizeaza ca toti copiii trebuie vaccinati impotriva virusului poliomielitic, iar fiecare tara trebuie sa mentina niveluri inalte de acoperire vaccinala cu vaccin polio.
Orice copil care a primit minim patru doze de vaccin polio, fie OPV, fie OPV combinat cu IPV, fie IPV se considera ca este complet vaccinat si beneficiaza de protectie maxima.